Donderdagavond 14 oktober zijn in het Koninklijk Willem II Stadion de winnaars van de VriesVers prijzen 2021 bekend gemaakt.

Het thema dit jaar was ‘Goud’. Voor de 11e keer werden hier de supermarkten met de beste vriesversafdeling bekroond. Tijdens deze uitreiking werden uiteraard ook de VriesVers Producten van het Jaar 2021 A-merk en Huismerk bekend gemaakt.

Vier formules in de prijzen

In de categorie winkels vvo 0 tot 1.000 m2 is Coop Vandaag Breda (Karnemelkstraat) als beste naar voren gekomen. Het filiaal hield de Diepvriesspecialist Veghel en PLUS Daniëlle Tijhuis (Weerselo) daarmee achter zich. In de strijd bij de winkels vvo > 1.000 m² was het dit jaar bijzonder spannend. Het niveau in deze categorie lag, overall gezien, echt ongelofelijk hoog dit jaar. Door de vele mooie en creatieve deelnames dit jaar moest de jury weer een grote ronde door heel Nederland maken. Dit jaar gaat Albert Heijn er met de prijs vandoor; Albert Heijn Pollemans uit Etten-Leur (Burchtplein) is de absolute winnaar in deze categorie. Albert Heijn Nijkerk volgde hen op de voet met (wederom) een mooie tweede plek, met Coop Vriezenveen (Westeinde) op de derde plaats in deze categorie.

Dr. Oetker en Jumbo hebben beste VriesVers Producten

Behalve de prijzen voor beste VriesVers Winkels werden er tijdens deze LIVE editie van het VVP WinnaarsEvent ‘Goud’ ook awards uitgereikt voor de VriesVers Producten van het Jaar 2021.

In de categorie VriesVers Product A-merk won Dr. Oetker met Ristorante Piccolissima. De consument heeft dit jaar massaal op Ristorante Piccolissima gestemd. In de categorie Huismerk was er alleen een Vakjuryprijs. Deze vakjury bestaat uit leden van marktonderzoekbureaus GfK en IRI en VVP-lid Queens Products. Dit jaar heeft deze vakjury zich gebogen over innovatie in categorie, impulswaarde, rotatie eenheden/euro’s, FS-ontwikkeling en totaaltelling. Hierdoor kwam de vakjury unaniem uit op een product dat het op alle fronten bijzonder goed heeft gedaan. Jumbo Mango Fruitijsjes werd verkozen tot beste VriesVers Product van het Jaar Huismerk Vakjury 2021.

Müller Fresh Food Logistics was voor de 6e keer op rij sponsor van A-merk.  Zij zijn met recht ‘Proud to drive Winners” en rijden ook dit keer een jaar lang met 2 vrachtwagens rond met het winnende VriesVers Product het Jaar A-merk van Dr. Oetker.