Tijdens de VVP jaarvergadering van 31 oktober jl. is op gepaste wijze afscheid genomen van Ruud Harmsen als voorzitter van het VriesVers Platform (VVP); als medeoprichter stond Ruud aan de wieg van het VVP en is ruim 10 jaar actief geweest in het bestuur. Hij heeft nu het welbekende stokje over gegeven aan Wiro Sterk (directeur Frio Food B.V.)

Wiro Sterk is ook al jaren betrokken bij het VVP en is dan ook een bekend gezicht. “Het is een mooie uitdaging en een eer om als nieuwe voorzitter ‘in dienst’ te zijn van het VriesVers Platform. Het is mijn ambitie om het VVP op een nog mooier niveau te brengen door niet alleen de groei sneller dan de markt te waarborgen, maar ook nog meer te kijken naar de behoefte en wensen van de leden en deze mee te nemen in de komende strategie van het VVP. We hebben een fantastische vereniging die we moeten koesteren en daar hebben we elkaar allemaal bij nodig. Daarom roep ik alle VVP-leden ook op, om een positieve bijdrage te blijven leveren aan onze gezamenlijke ambitie.”

Naast Ruud zwaaide ook Jacob Meijboom (Coop) af, na 6 jaar in het VVP bestuur te hebben gezeten. We zijn heel blij dat Verena van Vilsteren (Salesmanager Retail Benelux Boermarke Desserts) aan het bestuur is toegevoegd.

In 2019 bestond het VVP alweer 10 jaar, afgelopen april is dit onder andere gevierd met een Food Experience trip naar Dublin. 2020 zal in het teken staan van 10 jaar verkiezingen VriesVers Winkel(s) van het Jaar en VriesVers Producten van het Jaar (A-merk en Huismerk). In mei 2020 zal het bekende VriesVerstival met beide verkiezingen de vriesversafdeling weer volop in de schijnwerpers zetten. Voorbereidingen zijn alweer aan de gang hiervoor.