De Frikandel: het is met afstand nog steeds dé populairste snack van Nederland. Jaarlijks worden er in ons land zo’n 600 miljoen stuks van weggehapt, bijna dubbel zoveel als het aantal kroketten. Zoals een van de juryleden zegt:”Een goede frikandel is als je eerste kus. Mals, sappig, maar met een klein krokantje”. Er bestaat zelfs een besloten groep  ‘Frikandel Speciaal Geeks’ op Facebook. Ledental: 2023. Daarnaast heb je de wekelijkse ‘fans’ en een kleine groep noemt de frikandel een guilty pleasure. Zelfs chef-koks nuttigen met regelmaat een goede frikandel. Hoe dan ook: de frikandel is nog steeds Nederlands populairste snack en daarom werd er door een panel van 3 juryleden blind geproefd.

Tijdens de proeverij kwamen er 2 frikadellen als absolute toppers uit de bus, met hele dikke voldoendes: Mora werd unaniem tot favoriet gekozen, op de voet gevolgd door Mekkafood. Wij zijn trots op deze scores van onze VVP-leden. Van harte gefeliciteerd!

Wil je het artikel uit het Algemeen Dagblad teruglezen? Klik dan hier: https://www.ad.nl/koken-en-eten/deze-frikandel-uit-de-supermarkt-komt-als-beste-uit-de-test~a37c8a40/