De finalisten van de VriesVers Prijzen 2023 zijn bekendgemaakt! Dit jaar worden er 2 winnaars verkozen onder twee retailers: Albert Heijn en Jumbo. Deze editie van de VriesVers Prijzen wordt er, voor zowel VriesVers Winkels van het Jaar 2023 alsook VriesVers Producten van het Jaar A-merk en Huismerk, uitsluitend met een Vakjury gewerkt. Dit jaar wordt er binnen de winkels juist ook gekeken en beoordeeld hoe de winkels zich het hele jaar door presenteren en presteren op (in dit geval met name) de vriesvers afdeling.

Het VriesVers Platform maakt de winnaars dit jaar weer LIVE bekend op dinsdag 26 september tijdens het VVP WinnaarsEvent* ‘Groots’ in het Hart van Holland in Nijkerk. (*alleen voor genodigden)

De finalisten VriesVers Winkel van het Jaar 2023 zijn per categorie (in alfabetische volgorde):

Categorie Albert Heijn Categorie Jumbo
Albert Heijn XL Elandstraat Den Haag Jumbo Eindhoven Kastelenplein
Albert Heijn Pollemans Etten-Leur Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland Naaldwijk
Albert Heijn Steenweg Zaltbommel Jumbo Uden Drossaard

VriesVers Winkels van het Jaar 2023
Dit jaar hebben een aantal van de VriesVers Platform leden (retailers, fabrikanten en toeleveranciers) een aantal winkels aangedragen voor deelname. Winkels die er gedurende het hele jaar mooi bij staan en als ambassadeur voor het VVP (lees: vriesvers/diepvries categorie) kunnen optreden. Deelnemende winkels hoefden daardoor dit jaar op zich niets extra’s te doen: geen specifiek POS materiaal op te hangen of “een feestje in de winkel” te maken.

Wel was het de bedoeling dat ze tijdens de eerste twee weken van september extra aandacht aan de winkel en met name de vriesversafdeling schonken omdat zowel een SmartSpotter en bij de 5 laatst overgebleven winkels nog mystery guests de winkel een bezoek zouden brengen.

Daarnaast heeft ook onze Vakjury zich hier over gebogen, samen met de bekende mystery guests en SmartSpotters. De totaalscore bij elkaar heeft de top 3 per retailer bepaald en de uiteindelijke winnaar welke op 26 september wordt bekendgemaakt.

Verder is het mooi om te melden dat er sowieso per winkelformule 1 winnaar uit de bus komt, dus de kansen om bij de top 3 te eindigen, zijn dit jaar behoorlijk vergroot. Het VVP heeft begrip voor de afmelding van de PLUS organisatie voor deze verkiezing.

VriesVers Winkel van het Jaar wordt gesponsord door Carrier Refrigeration Benelux.