2 x 3 winkels hebben de finaleronde bereikt voor VriesVers Winkel van het Jaar 2022. Dit jaar worden er weer twee winnaars verkozen in twee verschillende categorieën, namelijk 0 – 1.350 m² en > 1.350 m². Het VriesVers Platform maakt de winnaars dit jaar weer LIVE bekend op donderdag 20 oktober tijdens het VVP WinnaarsEvent ‘Feel the Energy’ in het Hart van Holland in Nijkerk.

De finalisten VriesVers Winkel van het Jaar 2022 zijn per categorie (alfabetische volgorde):

Categorie 1: 0 – 1.350 m2                     Categorie 2: > 1.350 m2
– Coop Brouwer Nieuwehorne               – Albert Heijn Gorredijk
– Jumbo Rene Kromkamp Coevorden   – Albert Heijn Pollemans Etten-Leur
– Plus Weerselo Daniëlle Tijhuis             – Jumbo Roel Heerschap Nederweert

VriesVers Winkel van het Jaar
Vorig jaar gingen Coop Vandaag Breda (categorie 1) en Albert Heijn Pollemans Etten-Leur (categorie 2) er vandoor met de titel VriesVers Winkel van het Jaar 2022. Wie worden de opvolgers van deze Coop en Albert Heijn?

Het VriesVerstival heeft dit jaar weer plaatsgevonden in de maand september. Voor de 12e keer op rij is deze landelijke campagne (VriesVerstival) door het VriesVers Platform georganiseerd. Dit jaar is het VriesVerstival mede gesponsord door FoodPersonality en Supermarkt.Team.

Met het VriesVerstival werd in de deelnemende supermarkten de diepvries afdeling weer in het zonnetje gezet. Dit jaar hebben de deelnemende winkels extra goed uitgepakt met mooie acties en extra aandacht!  Dit alles met als doel om de omzet van vriesvers te stimuleren. Ook dit jaar bestond de verkiezing uit een drietal onderdelen: verkiezing VriesVers Winkels van het Jaar en VriesVers Product van het Jaar A-merk en Huismerk en daarnaast een loterij met prachtige prijzen voor consumenten.

Niet alleen het oordeel van de vakjury staat centraal: in deze verkiezing zijn ook de oordelen van de consument en de SmartSpotter doorslaggevend. Tussen 1 en 24 september zijn consumenten in de gelegenheid gesteld hun stem uit te brengen op hun favoriete supermarkt via de stemsite. Alle deelnemende winkels zijn op hun beurt bezocht door SmartSpotter waarbij zij werden beoordeeld op verschillende meetpunten. Daarbij kon het VriesVers Platform online zien hoe alle vriesversafdelingen erbij stonden. Het niveau (en concurrentie) was ook dit jaar weer uitzonderlijk hoog.

Eind september heeft de jury de top 5 per categorie bezocht als ‘mystery shoppers’. De jury beoordeelt de genomineerden op onder meer netheid van de vriesvers afdeling, waaronder spiegelen, vulgraad, hygiëne, vriendelijkheid personeel, uitstraling vriesvers afdeling en aantrekkelijkheid van het assortiment. Op basis van een verdeelsleutel over het aantal stemmen, beoordeling SmartSpotter en het oordeel van de jury maakt het VriesVers Platform de winnaars op 20 oktober 2022 bekend tijdens het live VVP WinnaarsEvent ‘Feel the Energy!’. Ben jij er ook bij?

VriesVers Winkel van het Jaar wordt gesponsord door Carrier Refrigeration Benelux.