Afgelopen vrijdag is er weer een internationale meeting geweest met diverse vertegenwoordigers uit meerdere landen rondom vriesvers. We kunnen inmiddels spreken van een internationale doorbraak qua samenwerking en bundelen van krachten tussen diverse landen die de vriesvers markten verder willen gaan uitbouwen.

Even een update: Drie jaar geleden heeft het Duitse DTI het initiatief genomen om meer contacten en krachten tussen de organisaties van verschillende landen te bundelen. Het VVP is op alle meetings aanwezig geweest en als VVP ondersteunen we dit uiteraard van harte, omdat we hier met elkaar veel van kunnen leren. Digitale transformatie heeft het mogelijk gemaakt om sneller en eenvoudiger contact met elkaar te krijgen.

Deelnemers aan de meeting van afgelopen vrijdag 11 december 2020:

  • – Adepale Les EGS (Frankrijk)
  • – Alcass S.p.A. (Italie)
  • – American Frozen Food Institute (USA)
  • – British Frozen Food Federation  (GB)
  • – Deutsches Tiefkühlinstitut e.V. (Duitsland)
  • – Fachverband der Lebensmittelindustrie (Oostenrijk)
  • – Vriesvers Platform

Elke organisatie heeft de zeer positieve marktontwikkelingen van vriesvers beschreven en verwachtingen voor de toekomst uitgesproken. Het DTI bundelt dit en maakt een stappenplan voor een verdere strategie tussen de landen.

De volgende topics zijn aan de orde gekomen: Covid-19, Brexit, communicatie, onderzoek, Internationale Dag van de Diepvries op 6 maart, Foodwaste en kennisuitwisseling.

Met name onze Amerikaanse, Duitse en Engelse collega’s bezitten een enorme en interessante databank. Wij kijken uit naar een nadere Internationale samenwerking! Meer nieuws volgt uiteraard, dus wordt vervolgd!

Mochten jullie nog vragen hebben, dan beantwoorden Erik en Wiro die graag!

Heb jij collega bedrijven die ook interesse hebben om aangesloten te zijn bij het VriesVers Platform? Neem gerust contact met ons op en wij sturen hen meer informatie: info@vriesversplatform.nl